3 tips för att få mer pengar på bankkontot nu

Behöver du mer pengar? Coronapandemin har ställt till det riktigt rejält för många av oss. Men det finns faktiskt saker som du kan göra för att förbättra ditt ekonomiska läge och få mer pengar på bankkontot. Redan idag.

Mer pengar nu

Det känns jobbigt att behöva vända på varje krona, eller att kanske inte ens ha alla pengar som behövs. Särskilt nu under sommaren. Men det finns alltid något som du kan göra åt situationen, oavsett om du har jobb eller inte. Det första som du behöver göra är att inse att det finns möjligheter att både kort- och långsiktigt förändra din ekonomiska situation. För det andra bör du börja läsa böcker och bloggar om att långsiktigt skaffa dig en hållbar ekonomi. Är det dock så att du verkligen behöver mer pengar idag, så kan du ta ett lån utan inkomst – kolla Lånakuten.

1# Vad kan du sälja?

Så gott som alla människor har något som de kan sälja. Den gamla cykeln, tältet, vandrarkängorna eller extrabilen. Gå igenom lådor, skåp, förråd, vinden, källaren och alla uthus. Kolla vad du råkar ha hemma hos dina föräldrar. Städa, gå igenom och sälj allt som du inte använder. Många bäckar små: 20 saker för 50 kronor är 1000 kronor i handen. Vad som är ditt skräp, kan vara en riktigt efterlängtad skatt för någon annan.

2# Hyr ut

Vad kan du hyra ut? Har du ett rum över? Bil, båt eller en sommarstuga? Bor du på ett turistställe, som Stockholm eller Gotland, så kan du hyra ut din bostad och sova på soffan hos vänner under tiden. Har du en liten friggebod i skogen utan rinnande vatten, så kan det vara en drömstuga för personer som längtar ut i naturen.

3# Jobba

Gör marknadsundersökningar online. Kör über. Jobba extra på macken. Plocka bär. Ta alla jobb du kan utan att vara kräsen.