Dra ner på slöseriet

En del av oss slösar mer än andra och ibland kan det vara svårt att ens inse att man är slösaktig. För att få en klar överblick över alla transaktioner kan man använda sig av följande tips i det här inlägget.

Ge dig själv “veckopeng”

Först och främst kan det vara bra att ge sig själv en summa i veckan som man får spendera. Den här summan ska räcka till lunch, fika och liknande saker som man unnar sig själv i vardagen. Kom ihåg att ta en rimlig summa. 10 kronor är inte så rimligt som veckopeng, lika lite som 10 000 kronor.

Spara alla kvitton

Om det känns som att pengarna bara springer iväg så kan du börja med att spara alla kvitton. I slutet av veckan så kan du sammanställa alla kvitton och se över vad det egentligen är som kostar dig pengar. Ha en liten ask eller burk där du lägger alla dagens kvitton när du kommer hem. Ställ den synligt så att du inte råkar missa den när du kommer hem från jobbet eller skolan.

Bokför alla dina transaktioner

När du väl har samlat alla dina kvitton så kan du också sammanställa dem. Det fungerar exakt likadant som när ett företag bokför sina transaktioner. Även om ett företag har mycket pengar i kassan så är det viktigt att se hur utvecklingen sker. Ibland kan man nämligen missa stora kostnader eftersom de göms bakom stora inkomster. Se därför till att det här ger dig en klar överblick över din finansiella situation. När du väl lärt dig hur man utläser situationen kan du börja använda den till din fördel.