Spara pengar i aktier

Det är väldigt populärt att handla med aktier. Det här är en andel i ett bolag, vilket innebär att man som aktieägare även ses som delägare i ett bolag. Dock behöver det inte innebära att man får någon rösträtt i bolagsstämman.

Handla aktier i Avanza

Det här är appen som flest svenskar använder för att kunna handla aktier. Det är en enkel app som gör det möjligt för dig som privatperson att skapa olika konton för alla familjemedlemmar. Du kan handla väldigt många olika sorters värdepapper direkt i mobilen. Man kan sätta in pengar att handla för enkelt med BankID.

Köp både svenska och utländska aktier

Det är smart att köpa både utländska och svenska aktier eftersom det finns andra bolag som det kan gå bra för även utanför Sverige. Det är även bra för att sprida risken. Skulle stockholmsbörsen krascha så är man inte lika exponerad om man har investerat på olika marknader. Det är även viktigt att man ser köp av aktier som långsiktiga investeringar. Vanligtvis så kommer alla marknader att gå upp med åren som går. Så börja spara redan idag genom att köpa aktier!