Indexfonder att hålla koll på 2019

Det är svårt att säga vilka som kommer bli de bästa indexfonderna 2019 eftersom ingen kan spå framtiden. Det är dock intressant att se till den historiska utvecklingen för en indexfond och därmed kan man göra analyser på vilka som det kommer fortsätta att gå bra för. I följande inlägg kommer du att kunna läsa mer om indexfonder, det vill säga fonder som följer ett särskilt index.

DNB Global Indeks

Det här är en indexfond som är väldigt populär eftersom den följer en global utveckling. Det kostar 0,3 % i förvaltningsavgift att få hjälp med investeringar i den här fonden.

Avanza Zero

Det här är en av de indexfonderna i Sverige som har flest ägare. Den är helt och hållet fri från avgifter och följer den svenska börsens index. Det här innebär att om det går bra för den svenska börsen över lag så kommer Avanza Zero att följa med den utvecklingen.

Danske Invest Global Index

Det här är också en indexfond men som sköts av danskar. Det är även en av de mest populära när det kommer till indexfonder i Avanza. Det är en global indexfond vilket innebär att den följer ett globalt index.

Swedbank

Swedbank är en bank som historiskt sett haft bra indexfonder. De erbjuder många olika alternativ och om du har den här banken så kan du ta kontakt med din bankman för hjälp.

SPP

SPP är också ett väldigt stabilt val för den som vill investera i indexfonder. Precis som med Swedbank finns det här många alternativ att välja bland. Antingen kan du välja att lägga alla äggen i samma korg, eller så investerar du i olika indexfonder för att sprida risken. Det är alltid bra att sprida risken om man vill få bra avkastning på lång sikt, sägs det.