Spara pengar som senior

Att gå från arbetare till pensionär är ett stort steg för många människor. De flesta ser fram emot det väldigt mycket. Nu kan man äntligen få bestämma över sin egen tid och hur man vill att dagarna ska se ut. Många oroar sig dock över hur ekonomin kommer att se ut, men sanningen är att inkomsterna inte behöver bli så mycket lägre om du vet hur du ska gå tillväga. Genom att ha koll på din privatekonomi och hitta smarta sätt att spara pengar kommer du att kunna ta del av livets goda, även med en lägre pension.

Det finns flera sätt att gå tillväga för att du som pensionär ska kunna få ut så mycket av dina pengar som möjligt. Idag är det många butiker och företag som erbjuder rabatterade priser till människor över 65 års ålder, vilket är väldigt fördelaktigt att nyttja. Sen finns det också en del vardagstips som kan se till att du inte gör av med pengar i onödan eller att du helt enkelt sparar in. Här nedan tipsar vi om några riktigt bra alternativ.

Bra knep för att spara pengar som senior

  • Använd dig av riktigt bra seniorrabatter hos Seniordeal och få rabatterade priser på mängder med olika tjänster och produkter. Det enda som krävs är att du har åldern inne och att du registrerar dig på sidan. Här kan du bland annat hitta rabatter på elavtal, mobilabonnemang, blombud och mycket mer.
  • Ha koll på din lokala matbutik. Det är inte ovanligt att matbutiker väljer ut vissa dagar i veckan då alla pensionärer får extra bra priser på de produkter som handlas.
  • Har du tröttnat på att sitta hemma? Då kan lokaltidningen hjälpa dig att hitta förslag på roliga gratisevent och kostnadsfria aktiviteter som du kan använda dig av.
  • Nu när du äntligen har mycket tid så se till att laga maten hemma. Kanske kan du ha en dag i veckan då du gör storkok för att säkra veckans alla måltider på ett kostnadseffektivt sätt?
  • Läs dagstidningen på internet eller på biblioteket istället för att köpa den i butik.