Jobbar för att leva, eller leva för att jobba?

Det är många som fastar i det där typiska ekorrhjulet där man bara fortsätter att jobba och göra sina vardagliga saker utan att egentligen reflektera över situationen. En del är helt och hållet nöjda med att leva livet så, medan andra känner att det är något de saknar och därmed strävar efter. Det kan leda till att man känner sig otillräcklig, otillfredsställd med sig själv och så vidare. Det kan i vissa fall även leda till depression. I följande inlägg kan du finna tips på hur du tar dig ur den här onda spiralen.

Ta en stund för att fundera över din situation

Det är viktigt att man reflekterar över saker och ting. Ibland kör vi bara på utan att egentligen veta vad vi har för mål. Genom att sitta och fundera på hur du skulle vilja ha ditt liv kan du göra stora förändringar, eller små, men som faktiskt gör att du ändrar kurs och därmed börjar styra mot dina mål istället.

Gör det som gör dig lycklig

Fundera på om det du gör i dagsläget verkligen gör dig lycklig. Det här kan nämligen vara något som de flesta inte ens funderar på. Man bara går till jobbet och gör det man ska. Men så borde det inte vara. Du borde se till att det du pysslar med på dagarna faktiskt är något som gör dig glad.

Ny karriär?

Kanske kommer du till insikten att du inte är så glad på ditt jobb som du borde vara. Det kanske då är dags för dig att se dig om efter ett nytt jobb. Det kan verka läskigt, men väldigt många väljer faktiskt att byta karriär efter x antal år i en viss bransch. Kanske har du alltid drömt om att prova på något annat, men inte riktigt haft modet att prova. Kom ihåg att du bara lever en gång och det är tråkigt om man skulle komma på för sent att man borde gjort något annat med sitt liv.

Gör din hobby till ditt arbete

Om du har en hobby så kan du fundera på om det inte går att göra den till ditt arbete. Det är en hårfin linje mellan att ha en hobby som man tycker är kul, eller ett jobb som kräver för mycket av en. Kom ihåg att om du gör din hobby till ditt arbete så måste du reflektera över om du fortfarande tycker att det är lika kul när du väl gör det hela tiden.

Fundera på om lönen är värt jobbet

Ta en titt på vad du tjänar och fundera på om det verkligen är värt de timmarna som du lägger ner på jobbet varje månad.