Valutahandel på nätet

Den där drömmen om att bli ekonomiskt oberoende och ha massor med tid över till roligare saker än att jobba har nog många. Den typen av rikedom är ofta förknippad med börshandel, portföljer, aktier, kostymer och företag. Idag kan man säga surfplatta, soffa och pyjamas. Man kan alltså tjäna pengar utan att ens ta sig hemifrån. Men hur gör man detta då?

För att få lite bakgrund till det hela tänker vi oss ett vanligt småföretag. Företaget säljer tjänster och varor till folk eller andra företag och betalningen sker med fakturor. Företaget vill ju att fakturorna ska betalas i tid och ibland händer det att kunden inte betalar eller vill delbetala med viss ränta. Företaget kan då sälja sina fakturor till andra företag så som Capcito, som blir den som kunden ska betala till i slutändan. Företag som köper fakturor och tillhandahåller andra tjänster brukar ha samarbetspartners och vara med i olika grupper och kan även ingå i börsnoterade företag. Är företagen börsnoterade kan man som både företag eller privatperson köpa och sälja andelar, det vill säga aktier, i företaget och på så vis tjäna pengar på det. Det är inte ovanligt att sådana företag inom finansbranschen finns med i olika fonder och portföljer där man kan spara långsiktigt via fonder och investeringssparkonton bland annat. Detta är en bra form av långsiktigt sparande men det ger inte mycket att sätta sprätt på månad för månad.

För att få lite mer pengar på kontot varje månad kan man därför handla med valutor. Det finns olika plattformar för detta hos ett antal olika mäklare med varierande kostnader. Valutahandel kan alla syssla med oavsett bakgrund och tidigare kontohistorik, och precis som Victoria Silvstedt säger till Expressen gäller det att ta sig tid att sätta sig in i det, inte stressa och att ha ett långsiktigt tänk.

Valutahandel genom forextrading betyder att man gör trades på valutapar som ställs mot varandra och har en egen kursutveckling. Innan man väljer vilka valutapar man vill handla med bör man ta en titt på hur det har sett ut en tid tillbaka. Har kursen sjunkit eller stigit? Handelsplattformen har statistik på detta men man kan också med fördel ta en titt på sajter som Dagens Industri för att bilda sig en uppfattning om valutaparets framtida utveckling.

Det behövs inget större kapital för att börja med detta, en femhundring räcker i många fall. Det gäller att ta det lugnt, göra små trades och ha ett mål. Att gå plus några dollar eller euro per dag räcker i början. Det är viktigt att sluta för dagen innan innan man blir stressad eller hagalen är viktigt, för när stressen kommer gör man misstag som kan vara kostsamma.

För att vara framgångsrik krävs en hel del kunskap och datortid, och tålamod. Att följa planen man har lagt upp är viktigt. Bättre att tjäna några euro varje dag än att gå minus med stora summor. Börja lågt och jobba upp pengarna sakta. När det blivit lite grann tar man ut lite av vinsten och sätter in det på ett ovan nämnt investeringssparkonto för bästa utveckling.